*Куб - повний комплекс хмарних послуг!

5 топових плагінів для NextCloud, що розширюють функціональність сервісу

Останнім часом широкою популярністю користуються хмарні послуги, оскільки вони дозволяють оптимізувати необхідні робочі процеси. Але якщо необхідно убезпечити свої дані, то в такому разі варто встановити спеціальну платформу NextCloud.

Під ним розуміють набір програм для системи клієнт-сервер, що забезпечують оптимальне використання сховища даних. За допомогою такої технології можна здійснювати обмін файлами та синхронізувати їх із сервісом. Такий майданчик досить хороший, але його функціонал можна розширити, якщо використовувати деякі програми. Докладніше про них – у нашому матеріалі.

Deck

Ця програма виконана в стилі канбан і призначена для управління проектами. За допомогою нього можна планувати виконання завдань та організовувати робочий процес для кращої оптимізації. Користувачі можуть контролювати виконання проектів за допомогою інтерфейсу сервісу NextCloud.

Only Office

Нерідко виникає потреба у внесенні правок до документів. Щоб їх оформити в режимі реального часу, варто використовувати програму OnlyOffice. У цьому пакеті зібрано три редактори, які забезпечують створення простих текстових файлів, презентацій та електронних таблиць.

Такі програми підтримують програми Microsoft Office і взаємодіють із файлами у їх форматі. Також у OnlyOffice включена функція спільного редагування. Можна відстежувати зміни в тексті або дивитися історію внесених правок.
Причому це робиться відразу на інтерфейсі NextCloud.

News

Володіння всією достовірною інформацією про тренди у світі не завадило ще нікому. Для цього можна підключити додаток, що називається News. Програма досить проста, вона сканує канали новин і передає інформацію відразу на інтерфейс сервісу. Також платформа працює з останніми версіями популярних веб-браузерів і з мобільними девайсами.

Passwords

Під цією назвою ховається менеджер паролів для NextCloud. Програма має простий інтерфейс. За допомогою програми можна надійно зберігати свої паролі та контролювати їх використання. Також можна оновлювати та додавати до списків нові ключі безпеки. Плагін наділений покращеними технологіями захисту, тому за витік даних можна не турбуватися.

Reader

За допомогою такого розширення користувачі можуть відкривати та читати різні електронні книги найрізноманітніших форматів. Програма має такі опції:
  •  повноекранний режим;
  • багатосторінковий перегляд;
  • налаштування шрифтів та колірної гами тексту.
Також можна використовувати нічний режим для читання в темний час доби. Також існує й закладка, щоб повернутися на те місце, де читання було перервано.

Висновок

Як бачимо, для сервісу NextCloud існує кілька найпоширеніших доповнень, за допомогою яких функціонал розширюється. Такі програми інтегруються з цією платформою і ними можна скористатися відразу на інтерфейсі. Завантажуйте такі розширення та користуйтеся ними для зручності!