*Куб - повний комплекс хмарних послуг!

Способи та переваги міграції в хмару

Хмарні сховища продовжують набирати популярність серед компаній, корпорацій, сайтів, додатків самих різних напрямків. Причини цього досить зрозумілі, адже хмара дозволяє здійснювати зберігання та обробку великих обсягів інформації без вкладення фінансів компанії в інфраструктуру. До неї можна отримати швидкий доступ з будь-якої точки світу, а також не турбуватися за збереження даних. Розглянемо докладніше, які існують способи міграції IT-інфраструктури в хмарне сховище, і розберемося в основних перевагах такого рішення.

Міграція в хмарне сховище: корисні нюанси і способи

Міграція в cloud-сховище являє собою процес переміщення інформації, налаштувань, додатків, сервісів і багато чого іншого з одного розташування (як правило, з серверів приватних фірм, розташованих на локальних серверах) на потужні сервери постачальників загальнодоступних хмарних служб і між різними хмарами.

Існує кілька основних видів міграції в хмарне сховище:

  1. Повна. Така міграція добре підійде малим і середнім компаніям, чия інфраструктура досить проста. Перенесення всіх даних здійснюється повністю і зазвичай займає не більше двох днів. Огрядну карту при такому способі складати не потрібно, однак важливо також визначити основні, критичні сервіси. Для цього рекомендується скласти план робіт і дотримуватися його на кожному етапі.
  2. Часткова. Підходить великим корпораціям і компаніям з досить складною, розгалуженою IT-інфраструктурою, яку перенести за пару днів не представляється можливим. Часткова міграція здійснюється з обов’язковим складанням дорожньої карти, де обов’язково зазначаються критичні, важливі сервіси з пріоритетом їх перенесення.

Ще існує міграція в гібридну хмару. Це хороший варіант для тих організацій, хто вирішує залишити деякі ресурси в локальному центрі обробки даних, а в хмару перемістити тільки деяку їх частину. Таке рішення сприяє підвищенню рентабельності існуючого локального устаткування і забезпечення відповідності галузевим / державним вимогам для компаній в конкретних сферах.

Для багатьох великих фірм міграція в гібридне cloud-сховище — єдине можливе рішення. Після аудиту не завжди представляється можливим перенести всі «як є». Поряд з перенесенням ІТ-інфраструктури виконується реструктуризація систем, оптимізується маршрутизація, параметри безпеки та інше.

Переваги міграції в хмару від перевіреного постачальника послуги

Оренда cloud-сервісів не вимагає інвестицій у власне обладнання. Це дозволяє звільнити гроші і людські ресурси, сконцентрувавшись на головному, — на розвиток бізнесу. Якщо ви прийняли рішення здійснити міграцію в хмару, необхідно ретельно підбирати компанію, яка зможе забезпечити високий рівень безпеки вашим цінним даними, а також кваліфіковану і максимально швидку допомогу з усіх виникаючих питань. Якщо для вас все це важливо, ви завжди можете звернутися в компанію KUB. З нами міграція в хмару пройде швидко, безпечно і якісно.

Переваги міграції в хмару:

  • високий рівень гнучкості;
  • можливість швидкого і простого масштабування;
  • доступ до даних з будь-якої точки світу в будь-який час доби;
  • безвідмовність системи, що забезпечує найвищу ступінь безпеки;
  • операційна ефективність;
  • фінансова вигода;
  • цілодобова технічна підтримка 24/7;
  • можливість безкоштовного тестування хмарного сховища.

У компанії KUB ви зможете по достоїнству оцінити всі ці переваги і навіть більше. Ми оптимізуємо інфраструктуру за результатами тестування і забезпечимо надалі її оптимальну, безвідмовну роботу. Регулярно виконуємо обслуговування, а також експлуатацію і модернізацію ресурсів. Також ви завжди можете звернутися за професійною допомогою до наших менеджерів в разі, якщо у вас залишилися які-небудь питання.

Пов'язані пости

Резервне копіювання та відновлення даних у Nextcloud: збереження важливих інформаційних ресурсів

Хмарне сховище Nextcloud гарантує захист від втрати даних, забезпечуючи автоматичне копіювання інформації. Це важливо при випадкових помилках адміністратора або збоїв на платформі. Розроблені механізми відновлення

Управління правами доступу та ролями в Nextcloud: гнучкі налаштування безпеки

Хмарне сховище NextСloud – безпечний, сучасний сервіс для зберігання даних. Відкрита архітектура платформи дозволяє організувати ефективну віддалену роботу, вести переговори та спільні проекти, проводити зустрічі.

Facebook
Twitter
LinkedIn