*Куб - повний комплекс хмарних послуг!

Zimbra та інші поштові сервери: переваги та недоліки

Забезпечення інформаційної безпеки — одне з основних завдань, яке стоїть не лише перед приватними особами, а й власниками бізнесу різного масштабу та спрямованості. Незважаючи на стрімкий розвиток технологій, електронна пошта залишається затребуваним засобом комунікації. Правильний вибір поштового сервера забезпечує компаніям зручність, продуктивність та ефективність роботи. Zimbra вигідно відрізняється серед таких платформ як Google Workspace, MDaemon, Microsoft Outlook, Zoho Mail, IBM Domino та інших. Тому користується популярністю як у сфері приватного, так і державного бізнесу.

Особливості Zimbra

Zimbra Collaboration Suite – ефективне рішення з комплексним набором інструментів, що дозволяє автоматизувати робочі процеси та налагодити спільну роботу із забезпеченням високої продуктивності при збереженні контролю за конфіденційністю та безпекою. Платформа дозволяє вашій компанії контролювати та налаштовувати всі поштові операції під свої завдання. Переваги цього корпоративного поштового сервера вже оцінили понад 5000 компаній по всьому світу.

Кервер Zimbra включає такі функції:

  • зручна електронна пошта;
  • групові календарі;
    · контакти, глобальна адресна книга;
  • пошук поштової бази;
  • зберігання, редагування та обмін документами;
    · потужний антивірусний захист;
  • ефективний захист від спаму;
  • служба каталогів;
  • просте керування списком завдань;
  • обмін моментальними повідомленнями (Instant Messaging) та інше.

Ще існує така платформа, як Zimbra Community. Вона являє собою корпоративну соцмережу, що дозволяє користуватися віртуальним простором, щоб здійснювати обмін повідомленнями між користувачами.
Однак серед великих організацій користується попитом легко масштабований і багатофункціональний пакет додатків від Collaboration Suite.

Вона пропонується у кількох редакціях:

  • Open Source Edition — безкоштовна версія продукту, яка містить весь основний функціонал (достатньо для більшості компаній);
  • Network Edition — платний продукт, який відрізняється від вільної версії наявністю конектора для Apple iSync, Microsoft Outlook, можливістю адміністрування з використанням кількох ролей та іншими додатковими опціями.

Переваги Zimbra в порівнянні з іншими поштовими серверами

Для бізнес-клієнтів Zimbra пропонує широкий спектр рішень, тому вона здатна скласти конкуренцію іншим популярним поштовим сервісам і програмам.

ТОП-3 відмінностей платформи Zimbra:

  1. Безпека. Якщо порівнювати її з такими поштовими сервісами як Mail.ru, Gmail та іншими, то використання Zimbra забезпечує більш високий рівень інформаційної безпеки та конфіденційності. При грамотному настроюванні інформація ніколи не зможе опинитися в руках третіх осіб. А завдяки шифруванню поштової кореспонденції, навіть у разі перехоплення надісланих листів, зловмисники не зможуть її прочитати.
  2. Гнучке, тонке налаштування. Відкритий вихідний код дозволяє вам внести деякі зміни, підлаштувавши алгоритми для потреб саме вашої компанії. Порівнюючи з популярним сервісом Microsoft Exchange, Office 365, який такої можливості не передбачає, це важлива перевага для багатьох організацій.
  3. Ціноутворення. На відміну від інших поштових серверів, Zimbra дозволяє скористатися пробною версією Open Source. Це дозволяє оцінити всі її переваги та безкоштовно випробувати Network Edition, якщо ця версія необхідна для ефективного ведення бізнесу.

Zimbra надає легке розгортання та швидке масштабування незалежно від того, чи це стосується управління політиками користувачів, вимог до набору файлів, хмарної готовності та інших аспектів. Ви можете додавати більше різних функцій зі зростанням бізнесу. Ви платите лише за ті функції, які вам потрібні саме зараз.

Основні недоліки Zimbra

При виборі Zimbra слід знати і деякі недоліки платформи:

  • сторонні компоненти — сервіс залежить від MySQL та Java, що може створювати додаткові складності у вигляді проблем з безпекою, сумісністю, а також необхідністю підтримувати їхню нову версію;
  • складності в налаштуванні — через величезну кількість налаштувань конфігурації та можливостей загалом процес навчання може здатися складним, особливо, якщо з платформою працюють вперше;
  • процес міграції та оновлення — іноді це досить трудомісткий та складний процес для нового користувача;
  • вартість — деякі частини функціоналу вимагають оплати, політика ціноутворення може не підійти малим підприємствам або компаніям із строго обмеженим бюджетом;
  • вимоги до потужності ресурсів — при обробці великого обсягу трафіку та великих розгортаннях для забезпечення оптимальної продуктивності перед організаціями постає питання про виділення достатніх апаратних ресурсів (ОЗП, ЦП, сховище та інше).

Незважаючи на всі недоліки, завдяки сучасному інтерфейсу користувача Zimbra проста у використанні і доступна в будь-який час і в будь-якому місці. Платформа легко інтегрується з різними сторонніми програмами та сервісами, що дозволяє оптимізувати робочі процеси та отримати доступ до всіх важливих інструментів в одному місці. А встановити її можна на всі операційні системи.

Залежно від ваших потреб і вимог платформа може бути ідеальним для вашого бізнесу. Фахівці компанії KUB готові забезпечити їхню ефективну реалізацію. З усіх питань ви завжди можете зв’язатися з нашими менеджерами.